•Sluitingsdagen 2012•Lenteschoonmaak 17 maart•Infoavonden•Op 19 maart is er een infoavond voorzien voor kandidaat-onthaalouders.•Kindergemeenteraad.

Sluitingsdagen 2012
In 2012 zullen de gemeentelijke diensten enkele dagen gesloten zijn. Het overzicht van de sluitingsdagen kan u bekijken op onze website.
 
Op alle andere dagen staan wij graag tot uw dienst.
 
Lenteschoonmaak 17 maart
Een van de grote ergernissen blijft sluikstort en zwerfvuil. Het kan jaren of soms zelfs eeuwen duren voor het afval verdwenen is, indien we dit zomaar laten rondslingeren.
 
Wist u dat het 20 tot 25 jaar duurt vooraleer een kauwgom compleet vergaan is? Een frietbakje doet er zelfs 90 jaar over!
 
Op de website vindt u een lijstjevan veel voorkomend zwerfvuil en de corresponderen jaren dat het afval nodig heeft om te vergaan.
 
We willen graag een statement maken. Afval laten rondslingeren is asociaal en kan niet. Daarom organiseren we op 17 maart een grote Lenteschoonmaak in ons dorp.
 
Geeft u ook mee het goede voorbeeld? Werk samen met uw buren aan een propere wijk en schrijf u in voor de Lenteschoonmaak.
 
Infoavonden
In maart kan u opnieuw deelnemen aan verschillende infoavonden:
 
Op 12 maart is iedereen welkom op de infovergadering. Volgend dossier wordt behandeld: “Milieuvergunningsaanvraag klasse 1, NV Van Den Broeck (varkenshouderij), Vispluk 117
 
 
Op 14 maart organiseert de milieuraad een gespreksavond over landbouw & milieu. Alma De Walsche modereert de avond.
 
Drie gastsprekers komen hun visie uiteenzetten:
- Bavo Verwimp – Vlaamse Landmaatschappij
- Bas Van Der Veken – Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete
- Sarah Seyen – Boerenbond
 
De gespreksavond gaat door op 14 maart om 20u in de trouwzaal van het gemeentehuis.
 
Op 19 maart is er een infoavond voorzien voor kandidaat-onthaalouders
Wij zoeken nog onthaalouders voor de nieuwbouw verbonden aan de serviceflats en het dienstencentrum. De onthaalouders werken in dienst van de Landelijke Kinderopvang. Geïnteresseerden die vragen hebben over de infrastructuur, het werkstatuut, … kunnen vrijblijvend naar de infoavond komen.
 
De infoavond gaat door op maandag 19 maart om 19u30 op het plaatselijk secretariaat van de Landelijke Kinderopvang, Kuiperstraat 31B Vorselaar. Graag telefonisch verwittigen.
 
Kindergemeenteraad
Op dinsdag 28 februari kwam de kindergemeenteraad opnieuw samen. 23 kinderen hun eed af. Zij werken dit jaar volop rond “Landbouw en Milieu”. De kindergemeenteraad werkt onder andere een autoloze zondag en een sensibiliseringsactie tegen zwerfvuil uit.
 
Dit jaar kozen de kinderen voor het eerst hun burgemeester. Simon De Preter en Pieter De Beucker kregen precies evenveel stemmen en krijgen als kinderburgemeesters de taak om de gemeenteraad te vertegenwoordigen.